UEFA online cursus veilig voetbalklimaat [Dutch]

UEFA online courses Dutch

UEFA lanceerde in partnerschap met Terre des hommes een project omtrent een veilig voetbalklimaat voor kinderen. Zo proberen ze hun aangesloten verenigingen en andere belanghebbenden in het voetbal te helpen bij het versterken van kennis en vaardigheden omtrent de bescherming van kinderen.

Het project omvat een toolkit over een veilig voetbalklimaat met vier bijhorende online opleidingen. Deze interactieve cursussen zijn bestemd voor iedereen die met kinderen werkt binnen het voetbal of in dit onderwerp geïnteresseerd is.

Onderstaand vind je de Nederlandstalige versie van de online opleidingen, die voorzien werden door de Royal Belgian Football Association. De cursussen zijn ook beschikbaar in het Engels, Frans, Duits of Russisch.

Je moet inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan de online cursussen.

Volgende opleidingen zijn beschikbaar:

 • Bewustmaking omtrent een veilig voetbalklimaat voor kinderen. Deze opleiding schetst het concept bescherming van kinderen en onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om van voetbal een veilige omgeving te maken. De cursus in aanbevolen voor iedereen die betrokken is bij voetbal, ook ouders, en voor zij die geïnteresseerd zijn in het onderwerp.
  • Duurt ongeveer 15 minuten

   
 • Module veilig voetbalklimaat voor trainers. Deze opleiding is specifieker en focust zich op onderwerpen als het herkennen van misbruik, bijzondere risicosituaties voor kinderen en hoe te reageren op problemen omtrent een veilig voetbalklimaat.
  • Duurt ongeveer 45 minuten

   
 • Module veilig voetbalklimaat voor stafleden. Deze cursus is geschikt voor alle medewerkers en vrijwilligers die direct of indirect met kinderen in het voetbal werken. Deze cursus zal hen helpen begrijpen wat hun rol is bij het creëren van een veilig voetbalklimaat en hoe ze preventieve maatregelen kunnen nemen of zorgwekkende situaties kunnen melden.
  • Duurt ongeveer 30 minuten

   
 • Module veilig voetbalklimaat voor Aanspreekpunten Integriteit (API’s). Deze cursus biedt een diepgaande training voor zij die meer gespecialiseerde kennis nodig hebben, zoals Aanspreekpunten Integriteit (API’s) of aangewezen contactpersonen omtrent de bescherming van kinderen.
  • Duurt ongeveer 45 minuten

   

We moedigen u aan om dit platform verder te verkennen, met name de secties Bibliotheek en Nieuws, waar we regelmatig bronnen delen met betrekking tot de bescherming van kinderen in de sport, en meer specifiek in het Europese voetbal. Deze secties zijn alleen beschikbaar in het Engels.

Topic
Awareness raising and education
Child abuse, neglect and exploitation
Child safeguarding
Child safeguarding focal points
Training and capacity development